Bilfinansiering

At købe en bil er for mange os en kæmpe stor investering og noget der kræver nøje overvejelse. En bil i Danmark er meget dyr og det skyldes de mange ekstra afgifter der lægges på dem, således skal man i Danmark slippe op mod det dobbelte af hvad bilen koster i produktionsomkostninger her i Danmark, hvis en bil således koster 80.000 kr. at producere skal man således snildt betale op mod 250.000 kr. her i Danmark. Der er således grund til at vise omtanke når man skal købe ny bil. Hvis man ikke har muligheden for at spare de mange op der skal bruges kan det være nødvendigt at høre om man kan få finansieret sit bilkøb.

Flere muligheder for bilfinansiering

Hvis man gerne vil have lånefinansieret sit bilkøb er der flere forskellige måder hvorpå dette kan gøres. Den mest almindelige er at låne pengene i banken,  og det er fortsat sådan de fleste får finansieret deres bilkøb. Hvis man skal låne penge til et bilkøb i en bank er det klart lettere hvis man er kunde der er i forvejen ellers kan man roligt regne med at det vil være et krav fra bankens side til dig, at du skal samle dine bankforretninger i den bank du gerne vil låne i. Det kan samtidig være svært at få lov til at låne penge i en dansk bank da mange banker er meget restriktive med hvem de låner penge ud til nu om dage, de være stensikre på at de får deres udlån tilbage og derfor kan der ofte også være meget høje renter på et banklån. Da biler er en forbrugsgode der hurtigt taber værdi igen. En anden mulighed er at låne pengene til bilen der hvor man køber den, mange af de store bilmærker nu om dage tilbyder også forskellige finansieringsmuligheder  samtidig med at de sælger biler, renten her kan også være forholdsvis høj, men fordelen er at det er lettere at låne penge af dem der sælger bilen end det er af banken. En tredje mulighed er at låne penge af et finansieringsselskab der holder til på nettet, de tager meget høje renter men de er lettere at låne af end de andre og de spørger heller hvad til pengene skal bruges og de vil heller ikke sige til dig at du måske skulle tage at finde en mindre bil der passer bedre til dine behov selv om du måske har lyst til en stor bil med en stor motor og alu fælge selv om det økonomisk ikke er det bedste man vælge.

Hvilken form for bilfinansiering passer bedst til jer

Det kommer helt klart an på hvordan ens økonomi er i forvejen og om man har i forvejen har samlet alle sine bankforretninger et sted eller om man spiller på flere heste. Hvis man ikke vil samle sin bankforretninger et sted, kan altid vælge en af den andre finansieringsmuligheder selv om renten kan være lidt højere, men så er de til gengæld lettere at låne af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *