skov

Douglas træ er en træsort, som er meget populær i specielt USA og Canada, og begynder også at blive efterspurgt mere i Danmark nu, pga. dets knasfrie dimensioner. . I Nordamerika vokser træerne bedre, eller også får de lov til at stå længere, for der er de både højere og bredere, end de er i Danmark. I Danmark kan træerne, hvis de står et sted med god jord og mulighed for at vokse, faktisk plante sig selv. Ofte bliver eller er der blevet brugt mest douglas træ i ældre huse, da træet kom til Europa allerede i 1800-tallet. Selvom træet kom til Danmark i 1800-tallet, er efterspørgslen dog stadig ikke lige så stor som andre lande. Dog bliver den hele tiden større, da douglas træ er blevet en meget populær træsort.

Det kan douglas træ bruges til

Douglas træ bruges normalt til papirmasse, planker tømmer, stolper og paller, men kan i store dimensioner også bruges til fx gulve, møllevinger eller skibsmaster. Ofte bliver douglas træ brugt til brænde, da det er let at kløve. Når douglas træ bliver brugt som trægulv, bliver der lagt en masse massive planker, som fremstår lyst med et rødt skær, hvorfor douglas træet godt kan blive forvekslet med rødgran. Alt efter din indretning af dit hus, og hvordan du gerne vil have dit gulv skal se ud, så kan du også få leveret plankegulvet ubehandlet, hvor overfladen først bliver behandlet, når du ved hvilken stil det er du vil have det skal have. Hvis du pludselig skulle finde ud af, at douglas træ ville se bedre ud i din stue end dit nuværende gulv, så kan du altid snakke med nogle professionelle, da de kan fortælle dig om det kan lade sig gøre, hvordan, hvad det vil koste og hvad du ellers kunne have af spørgsmål.

Her kan du få træet du skal bruge

Blandt andet på Fyn og Nyborg ligger der steder der kan levere det træ du står og mangler. Hvis du står og skal have sat nye bjælker op i dit hus, eller hvis du mangler planker eller tømmer, så kan de levere træet du mangler. Alt efter hvad du skal bruge træet til og hvor meget du skal bruge, så kan du få det leveret fra et savværk der forhandler det. Pris og levering kan du snakke med dem om, hvis ikke de har en hjemmeside, hvor det hele står forklaret. Et savværk har styr på træ, da det er det de er uddannet i, og derfor kan de også fortælle dig hvad du skal gøre og ikke gøre, når du vælger at behandle det, så du behandler det bedst muligt. Det er ikke alle træsorter der kan tåle lige meget vand, også alt efter hvordan de er blevet overflade behandlet, og da det er forskelligt hvordan man vælger at overflade behandle sit gulv, er det også forskelligt hvordan det kan tåle at blive behandlet. Det er alt sammen noget du kan få at vide der hvor du køber dit træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *