Mange mennesker har ikke en ide om, hvordan de skal komme i gang med deres træfældning. Det er ikke noget man tænker så meget over, da det heller ikke er noget, som man generelt snakker super meget om. Danskerne har generelt ikke særlig mange træer i deres haver, og derfor er det heller ikke et særlig stort samtaleemne, da det ikke er noget der fylder særlig meget i vores hverdag. Det er alligevel noget man bør genoverveje, inden man giver sig i kast med at fælde 10 træer ude i baghaven, uden at have læst noget som helst om det inden. Det kan være farligt, og resultatet kan godt gå hen og blive en smule grimt at se på.

Skal man få en professionel til at foretage en træfældning?

Det første spørgsmål man formentlig har til sig selv, er hvorvidt man kan gøre det selv eller ej. Det kan måske virke som en let ting lige at fælde et par træer. Men i virkeligheden kan det godt være rigtig farligt, og så er det jo ikke for sjov, at der rent faktisk er nogen, som er professionelle. Det tyder jo lidt på, at det rent faktisk er svært, og derfor bør man overveje at få nogle til at tage sig af det, som rent faktisk ved, hvad de laver. Det ville være super ærgerligt, hvis træet væltede lige ned i hovedet på dig eller en, som du holder af, fordi du ville spare på pengene og fældede træet selv. Derudover kan man også få lavet nogle ulykker på tingene omkring dig, hvis træet vælter i en helt forkert retning. Det kan for eksempelvis falde lige ned mod dit hus eller naboens – det er aldrig sjovt at blive uvenner med naboen.

Hvis du bor i nogle af Danmarks større byer som Roskilde, Kalundborg og Holbæk, så er det sikkert ikke så relevant for dig at overveje en træfældning. Men bor du derimod i Danmarks provinsbyer, såsom Ølstykke, så kan det godt være, at du skal overveje om nogle af dine træer skal væk.

Hvorfor skulle man vælge træfældning?

Der er flere grunde til, at man måske bør overveje en træfældning. Det kan af sikkerhedsmæssige årsager være en rigtig god ide. I Danmark har vi trods alt noget ret vildt vejr til tider. Det vejr, som vi nogen gange oplever, kan godt rive et træ eller to med sig på vejen, og det kan resultere i nogle ret grumme ulykker, hvis træet vælter lige ned i huset eller ned på vejen, hvis der kommer et menneske gående.

Derudover vil det også give noget mere belysning i din have, hvis du vælger at få fældet nogle træer. Det er største delen af danskernes grund til at fælde træer. Mange føler det kan være rart at side mere privat og nyde solens stråler, i stedet for at de skal til og bevæge sig ud i det offentlige.

Der er altså mange grunde til, at man bør overveje er træfældning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *