cykel

Vigtigheden er specialized cykelsko skal man ikke tage for givet. Læs her hvorfor og hvordan du anskaffer de perfekte specialized cykelsko.

Hvorfor er specialized cykelsko vigtige?

For det første gør specialized cykelsko oplevelsen klart bedre fordi den specialized cykelsko er tilpasset dig – og ikke omvendt! Når en cykelsko er tilpasset dig betyder det at der er arbejdet effektivt med komforten, netop for at sikre de bedste sko til dig. Fordelen ved specialized cykelsko er den høje effektivitet, mindre træthed og maksimal komfort. Ved længere cykelture kan man opleve smerte under eller i fødderne. Årsagen til dette er at vores fødder ikke er bygget til at træde hårdt og længe i pedaler. Når man dyrker cykelsport på højt niveau kan man snildt komme til at cykle i flere timer hver dag. Selv når cyklingen blot er din hobby, så kan man også cykle rundt i flere timer. Hver gang man træder i pedalerne presses foden sammen og klemmes muligvis i en lidt for lille eller smal cykelsko. Pointen er ikke, at man skal cykle mindre, men blot at man skal passe på fødderne, da de bruges meget. Med specialized cykelsko kan man skåne sine fødder mod smerte efter de lange cykelture. Den specialized cykelsko giver støtte til svang og forfoden samt stabiliserer knæet. Størstedelen af alle mennesker træder nemlig en smule indad med knæene. Dette kan give både smerter og skader i knæene på længere sigt og det er derfor vigtigt at få stabiliseret knæene. Der er derfor indarbejdet en løsning på dette i specialized cykelsko. Løsningen er at sålerne er vinklet udad, hvilket får knæene til at bevæge sig mere lige op og ned.  Det forbedrer ydeevnen samtidig med at det afstresser leddet. Skoen er derfor lavet med en høj svang samtidig med at indersålen, som støtter svangen ikke kollapser under trædningen. Samtidig er midten hævet ganske lidt således at tæerne spredes let, blodtilførslen forbedres så man samtidig slipper for stikkende og sovende fødder. Det er naturligvis muligt at købe såler med forskellig svangstøtte. Det kan måles hvor meget netop du har brug for, men ofte er standard sålen i den specialized cykelsko passende.

Hvordan finder jeg den perfekte specialized cykelsko?

Når du køber din specialized cykelsko i forretningen kan du få målt, så du ved præcist hvad du har brug for. Dog passer de normale specialized cykelsko som nævnt ofte til de fleste fødder. Gør de ikke det kan du få hjælp i butikken til at finde det rigtige fit til dig. Er du heldig at kende dine mål, så findes der et stort udvalg af specialized cykelsko på internettet. Her finder du både sko til triatlon, spinningsko, cykelsko til landevejene, til damer samt skoovertræk og såler. Her kan du også være heldig at finde gode besparelser.

Mange vil måske vælge den fysiske butik, hvilken et forståeligt nok. Husk dog på at alle hjemmesider efterhånden har en kundeservice som svarer på de fleste af døgnets timer, så du kan få hjælp ved tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *