sko

Der er flere og flere danskere, der de seneste år er begyndt at træne dagligt eller ugentligt. Dette er en positiv udvikling, da det sænker risikoen for livstilssygdomme. Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan træne sin krop. Mange vælger, at tage i fitnesscentre, fordi der er maskiner, der passer til træningen af hver enkel kropsdel. En af de træningsmetoder, der er blevet meget populær inden for de seneste par år er step. Denne træningsform giver dig mulighed for at kombinere motionstræning og muskeltræning. Step er ikke et entydigt fænomen, og der findes mange forskellige måer at bruge en stepbænk på. Primært vil det dog være benene, der bliver trænet, da man hopper og ned af en stepbænk ofte i takt med musik.

Find stepmaskiner her.

Hvor kan jeg bruge en stepbænk

Typisk vil step eller blot almindelig motion med en stepbænk foregå i et fitnesscenter. Her er der instruktører, der sammensætter et program, så man får rørt alle led og muskler, og samtidig ikke får lavet nogle øvelser, som din krop ikke har godt af. Det er dog ikke et must, at man træner på et stepbænk i fitnesscentret. Man kan sagtens bruge stepbænken derhjemme, og sammensætte sit eget træningsprogram. På denne måde spare man en masse penge, da det ikke er nødvendigt at være medlem af et fitnesscenter. I et fitnesscenter vil man typisk have en stepbænk til rådighed. Hvis du vil træne derhjemme, er du altså nødt til selv, at investerer i en. Stepbænke fås i alle prisklasser og kvaliteter, og du bestemmer derfor selv, hvor meget du er villig til at ofre. Det anbefales dog, at man finder en bænk i en nogenlunde kvalitet, da dette typisk vil være med til at resultere i den mest effektive træning. For at finde en bænk i en ordentlig prisklasse, og stadig med den fornødne kvalitet, kan man undersøge internettet, og diverse sportsbutikker.

Fordele ved at træne step i fitnesscentres

En af de helt klare fordele ved at træne step derhjemme er, at man ikke behøver at betale kontingent til fitnesscentret. Man skal blot investere i en stepbænk en enkelt gang, og så har man det fornødne udstyr. Der findes dog også fordele ved, at træne med stepbænk i fitnesscentret. Her skal man nemlig blot møde op, og så vil der være en instruktør, der guider dig igennem et program. Det betyder også, at du er sikker på, at de øvelser, der bliver præsenteret er sunde og gode øvelser, da instruktøren formentlig har taget en form for uddannelse inden for området. Grunden til, at det er så vigtigt med de rigtige øvelser, er at de rigtige øvelser kan være med til at forebygge skader. Derudover vil der muligvis blive fokuseret på muskelgrupper, som du ikke selv havde regnet med, at man kunne træne. Den sidste, men ikke mindste fordel, der er ved at træne i fitnesscenter er sammenholdet og fællesskabet. Her vil du kunne få opbakning og motivation af dem som du træner sammen med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *