trampolin

Trampoliner ses mange forskellige steder i dag og det mest almindelige er at de bliver brugt til gymnastik, hvor man skal lave en masse forskellige spring på den så det ser godt ud. Dette er en disciplin for sig selv indenfor gymnastik og det er der mange der prøver og mange der er gode til, hvilket man også kan se rundt omkring i Danmark og i verden. Der findes rigtig mange forskellige trampoliner i dag, og den mest almindelige man ser til hverdag den er runde trampolin som står i rigtig mange haver rundt om i landet. Man kan købe den mange steder, og prisen kan varierer alt efter hvor man køber dem. Der er også forskellige størrelser af have trampoliner, og her skal man finde ud af hvilken en man vil have, og det er også muligt at grave dem ned, så de ikke står frit fremme i haven.

Stor udvikling indenfor trampoliner

Hvis man skal finde den første trampolin i verden, så skal man mange år tilbage, men en ting som ikke har udviklet sig det store er konceptet og måden man laver trampoliner på. Konceptet bag er en dug som regel er denne lavet af nylonsnore, og disse nylonsnore er så spændt over en stålramme. Dertil kommer der et antal af fjedre og det er meget forskelligt hvor mange fjedre der er på en trampolin, og dette afgør hvilket afsæt man får, sammen med mange andre ting. Jo bedre man er jo bedre afsæt får man også, men selvfølgelig er der forskel på trampoliner og hvilket afsæt de giver, sådan vil det nok altid være. Den moderne trampolin som man kender i dag, er lavet helt tilbage i 1930’erne, så ideen bag har været på markedet længe, og disse bliver bedre og bedre for hver gang de bliver lavet. Hvis man tager en normal trampolin i dag, så består de af nylonsnor på mellem 4-12 mm, og derudover er der 120 fjedre, dette kan varierer, men det er den mest normale i dag.

Trampolin spring er en sportsgren

Man skal lang tilbage for at finde datoen for hvornår trampolin spring blev til en sportsgren, og sportsgrenen udviklede sig meget op igennem 1940’erne og 1950’erne. Det var også her at sportsgrenen blev introduceret i Europa, hvilket fik en stor betydning for sportsgrenen og for Europa. I 1964 afholdte man det første verdensmesterskab i trampolin spring, og dette foregik i London, hvilket må siges at være meget centralt i verden. Herefter tog det fart og har udviklet sig siden da, i 2000 kom det på det olympiske program for første gang og det skete i Sydney og siden da har trampolin spring været en del af det olympiske program. I Danmark er der mange dygtige atleter indenfor denne sportsgren og der findes mange klubber rundt omkring i Danmark hvor det er muligt at prøve dette. De fleste danskere har prøvet at hoppe på en trampolin på et tidspunkt i deres liv, men det er ikke det samme som at komme til trampolin spring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *