Der kan være rigtig mange årsager til, at en person vælger at gennemgå en tandregulering, men der er naturligvis nogle årsager, der er en anelse mere almindelige end andre. Det er f.eks. meget normalt, at det er en kosmetisk eller en æstetisk årsag, der ligger til grund for, at du vælger at få lavet en tandretning – mere specifikt, så kan det være skæve tænder, store mellemrum eller lignende. Der er dog også mange, der vælger at få lavet en tandregulering som følge af noget funktionsbetinget, hvilket blandt andet kan være som følge af nogle problemer med kæbeled, tyggemuskler, afbidning eller endda hovedpine. Tandreguleringer bliver foretaget i hele landet, så derfor er der med garanti også et sted, som står klar til at hjælpe dig – det kunne f.eks. være SmilTilAlle.dk i Århus eller i Viborg.

Bliver alle årsager til tandregulering godtaget

Det er ikke fordi, at du skal have et medicinsk grundlag for at få lave en tandregulering, som f.eks. er tilfældet med mange andre indgreb. Hvis du gerne vil have en eller anden form for støtte af det offentlige, så er du dog nødsaget til at have et meget velbegrundet og medicinsk grundlag for at gennemføre en tandregulering – og i denne sammenhæng er det naturligvis ikke nok bare at sige, at du bare vil have det gjort, fordi du ikke kan lide udseendet på dine tænder eller at du ikke synes, at dine tænder sidder ordentligt. Det skal derimod være et medicinsk grundlag, som på en eller anden måde er til gene for dig.

Det skal dog ikke betyde, at du ikke kan komme ind til en tandlæge, som har valgt at specialisere sig i tandreguleringer eller som ganske enkelt bare udbyder det ved siden af sine andre ydelser, hvor du kan få lavet en tandretning, så du kan få dine tænder til at se ud præcis som du gerne vil have dem til at se ud. Du kan dog bare ikke forvente at få noget støtte eller lignende, så hvis det udelukkende er noget, som du vil have gjort af kosmetiske årsager, så er du nødt til at betale for den efterfølgende regning på egen hånd, men det er dog også de færreste, der ikke er okay med at betale for regningen, når de får lov til at se deres tænder og se, hvordan de næsten ikke ligner sig selv længere.

Kan en tandregulering ende med at gå galt?

Du skal slet ikke være bange for, at din tandregulering ender med at gå galt, for der er slet ikke noget, der kan ende med at gå galt. Der er ikke tale om en decideret operation eller lignende, da du blot skal udstyres med en bøjle, som enten bliver en udtagelig bøjle eller en uudtagelige én af slagsen. Det skal derfor ikke være frygten for, at der er noget, der ender galt, som skal holde dig tilbage for at komme i gang med og gennemføre en tandregulering, så du kan få lige netop dét tandsæt, som du længe har gået og drømt om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *