Man skal altid have et dokument som dokumentation, når man indgå en handel. Det er ligegyldigt, hvad det er for en handel, der bliver indgået, der skal bare altid være et stykke papir eller lignende, som kan dokumentere, at handlen er indgået og afsluttet. Det er for eksempel gældende, når der er tale om køb af større genstande som eksempelvis biler, ejendomme og virksomheder. Dokumentation er altid vigtigt. Typisk når man indgår en handel, der omhandler et køb af en ejendom, kaldes et sådan dokument for et ”skøde”. Og det er altså i kraft af et sådan skøde, at det kan dokumenteres, at handlen er indgået og deri naturligvis også, at den respektive køber er den nye nuværende ejer af den købte ejendom. Når man vælger at købe en ejendom gennem en auktion er det også gældende, at man skal have dokumentation for det køb, som er blevet handlet igennem. Dette kaldes ligeledes for et ”skøde”, dog med ordet ”auktion” markeret foran, for at det markeres, at ejendommen er opkøbt via en auktion.

Et auktionsskøde fra København er lige så gyldigt som et helt almindeligt skøde

Et auktionsskøde fra København er altså lige så vigtigt, som et almindeligt skøde, der er udarbejdet i forbindelse med et almindeligt køb af en ejendom. Det bliver dog bare markeret med denne type af skøder, som forefindes i forbindelse med auktioner, at der her netop er tale om dokumentation af køb af en ejendom over auktion. Det er faktisk det eneste, der adskiller de to typer af skøder fra hinanden. Det er derfor vigtigt at slå fast, at det ene skøde altså ikke er mere rigtigt end det andet. Det skyldes, at begge skøder er dokumentation for handel og ejerskab af den ejendom, som er blevet købt af respektive købere. Når det så er sagt, er det altså vigtigt at pointere vigtigheden af et skøde og, at det er yderst vigtigt, at man gemmer et sådan skøde, da det er vigtig og afgørende dokumentation.

Man hører dog ikke så tit om et auktionsskøde fra København, som man hører om almindelige skøder

Det skal dog understreges, at man faktisk ikke så tit støder på disse skøder, som omhandler køb og ejerskab af en ejendom købt over auktion. Det skyldes, at det ikke sker så tit, at ejendomme sælges over auktion. Det er nemlig mere almindeligt, at ejendomme sælges og købes på helt almindelig vis, hvorfor det også er helt almindelige skøder, som man typisk støder på eller hører om. Dette skal dog ikke afskrække nogen, eller gøre nogen bange eller bekymret, hvis man pludselig står i en situation, hvor man kommer til at stifte bekendtskab med denne mere atypiske form for skøder. Det er, som tidligere nævnt, ikke meget anderledes end, at det dokumenterer salg og køb af en ejendom over auktion – og altså ikke dokumentation over et mere almindeligt køb af en ejendom, som man normalt har kendskab til.

Kilde: http://dit-skode.dk/produkter/auktionsskoede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *