De seneste 10 år er der kommet flere og flere låneudbydere på markedet. Hvor det før i tiden hovedsageligt kun var de fysiske banker, der udlånte penge, findes der i dag et hav af låneudbydere online. Det store udbud af banker og online låneudbydere medfører, at der er kommet stor konkurrence om forbrugernes opmærksomhed. Konkurrencesituation gør, at det er blevet lidt af en jungle for forbrugerne at finde rundt mellem alle de forskellige tilbud og lånetyper – det skriver Scandilån.com.

Lån i banken eller online – hvad er bedst?

Det er en kunst at bevæge sig rundt i junglen mellem alle de forskellige typer lån, der i dag findes både online og i de fysiske banker. Derfor kan det være svært for dig som forbruger at finde frem til den rigtige lånetype og den rigtige låneudbyder.

Først og fremmest skal du afgøre, hvorvidt du ønsker at låne hos din egen bank, eller om du ønsker at optage et lån online. Der er fordele og ulemper ved begge udbydere. Fordelen ved at gå i banken er, at din bankrådgiver har det fulde overblik over din økonomiske situation. Derfor har din bankrådgiver gode forudsætninger for at finde det rette lån til dig. Ulempen ved at gå i banken kan dog være, at din bankrådgiver uden tvivl vil vide, hvad dit lån skal bruges til.

Hvis du derimod vælger at optage et lån hos en af de mange online låneudbydere, slipper du for at stå til ansvar for, hvad pengene skal bruges til. Det er nemlig de færreste online låneudbydere, der blander sig i, hvad du skal bruge de lånte penge på. Du har derimod et større ansvar for selv at have overblik over din økonomiske situation og selv vurdere og afgøre, hvorvidt du er i stand til at betale lånet tilbage.

Der findes således både fordele og ulemper ved begge lånetyper. Et godt råd er derfor, at du undersøger markedet og forhører dig hos forskellige banker og online låneudbydere, inden du lægger dig fast. Det kan i samme forbindelse være nyttigt at benytte en af de mange sammenligningsoversigter, der findes online.

Hvilken lånetype passer til dig?

Du har sikkert hørt om både billån, boliglån, kviklån, forbrugslån, hurtiglån, SMS-lån og utallige andre låneformer. Det kan være svært at afgøre, hvilken lånetype der er den rette for dig. Fordelen ved at vælge et kviklån er, at du får pengene til rådighed på din konto inden for meget kort tid. Derfor er kviklån ideelle for dig, der har brug for pengene her og nu. Ulempen ved at vælge et kviklån er til gengæld, at disse ofte tager en forholdsvis høj pris for, at du kan låne pengene. Denne pris kommer til udtryk i form af renter og øvrige omkostninger i forbindelse med optagelsen af lånet. Derfor er det yderst vigtigt, at du altid tjekker vilkår og betingelser for de lån, du finder interessante, inden du ansøger.

Ud over kviklån og nogle af de øvrige små, hurtige forbrugslån findes der bil- og boliglån. Disse lån optages, som navnet indikerer, når du skal investere i bil eller bolig. Det er de færreste mennesker, der har nok penge til at købe et hus. Derfor er det som regel nødvendigt at optage et lån. Når du optager større lån som bil- og boliglån, vil du naturligvis skulle afdrage i rigtig mange år. Derfor er det vigtigt, at du rådfører dig hos en bankrådgiver for at høre, hvor mange penge din økonomiske situation giver dig mulighed for at låne.

Husk altid at sætte dig godt ind i vilkår og betingelser, inden du skriver under på at låne penge, så du ikke bliver overrasket efter at have ansøgt om lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *