Rundt omkring i Danmark findes der forskellige botilbud for hjerneskadede og personer med andre former for sindslidelser. I Faaborg på Midtfyn ligger et botilbud i naturskønne omgivelser. Her har beboerne mulighed for at få deres egen bolig og dermed prøve at være selvstændige, samtidig med at der er personale til at hjælpe beboerne i dagligdagen. Bostedet beskæftiger sig primært med personer, der har pådraget sig en form for hjerneskade eller personer med en form for psykisk lidelse. Det vil sige at beboerne er ligesindede og dermed ikke føler sig forkert og uden for. Botilbuddet er for mænd og kvinder i alle aldre, både unge og gamle. Bostedet er delt op i underafdelinger, hvor der er lejligheder og fællesrum. Alle lejligheder har eget bad og toilet, men al madlavning foregår i fælleskøkkenerne.

Arrangementer for beboerne

dette botilbud for senhjerneskadede og sindslidende gør personalet meget ud af at gøre lidt ekstra ud af hverdagen. Derfor bliver beboerne jævnligt tilbudt at deltage i forskellige arrangementer. Hvert år bliver der holdt en stor sommerfest for alle beboere. Her festes der med helstegt pattegris med dertilhørende tilbehør. Her vil bostedets personale komme og feste med beboerne. Der bliver holdt en lignende fest om efteråret, hvor beboerne har mulighed for at invitere deres familie med til festen. Der bliver serveret en lækker tre retters menu, og der kommer også et orkester og spiller op til dans. Denne fest er en god mulighed for at beboere, pårørende og personale kan feste sammen og have det godt.

Personalet tilbyder også forskellige ture ud af huset for beboerne. Hvert år tager hele bostedet til Egeskov marked for at hygge sig. Her kan beboerne hygge sig ved de forskellige boder. I løbet af sommeren vil personalet desuden tage beboerne med til standen, når vejret ellers arter sig til det. Der vil desuden blive arrangeret ture til Faaborg i løbet af hele året.

Dagligdagen

På botilbuddet lægger man stor vægt på sund og nærende kost. Derfor vil der altid blive handlet ind til sunde og nærende måltider. Her kan beboerne vælge at være med i de fællesarrangementer, der er omkring maden. Man kommer til at handle ind sammen, lave mad sammen og spise sammen. Borgere kan dog også vælge at få maden serveret i egen bolig. Der bliver dagligt arrangeret små gåture, så beboerne kan få rørt sig lidt og komme ud i den friske luft. Beboerne med interesse for IT og knallerter kan få stillet deres interesse i IT-caféen eller på knallertværkstedet. Hvis beboerne søger andre aktiviteter i løbet af dagen, står personalet klar til at imødekomme dette. De kan f.eks. sætte sig ned og spille et spil med beboeren eller tage en god lang snak, hvis det er det der er brug for. Som en ekstra bonus, tilbyder personalet yoga i et sanserum, hvor beboerne kan slappe helt af og komme i bedre kontakt med dem selv. Der er altså god mulighed for aktiviteter i løbet af dagligdagen på bostedet på Midtfyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *