Hvilke ydelser tilbyder en bygningssagkyndig? Få svaret herunder.

Tilstandsrapport

Står du og skal sælge din bolig, skal du kunne stille en tilstandsrapport til rådighed. Rapporten indeholde beskrivelser af bygningens fysiske stand. Her skal der afdækkes synlige skader, der nedsætter bygningens værdi. Bygningssagkyndige udarbejder rapporten så sælger ved hvad han sælger, og køber ved hvad han køber. Så undgår du en handel hvor det ene parti’s forventninger bliver til en skuffelse.

Energimærke

Skal du sælge din bolig er det ligesom med tilstandsrapporten, også lovpligtigt at din bolig er energimærket. Dette kan en bygningssagkyndig hjælpe dig med, ved en gennemgang af boligen og dens forbrug.

Formålet med energimærket er for køber at kunne få en fornemmelse af, hvor store udgifter til energi de kan forvente. Det kan også bruges til at motivere til energibesparelser og ved en gennemgang se præcist hvor i boligen det kunne gøres en forskel.

Alt efter din boligtype gælder der forskellige regler for udarbejdelsen af mærket, så står du og skal sælge er det klogt at være ude i god tid med sit energimærke.

Rådgivning i forbindelse med skimmelsvamp

Ved du om der er skimmelsvamp i din bolig? En bygningssagkyndig tilbyder at undersøge og måle på eventuelle tilfælde af skimmelsvamp. Derudover vil du få stillet rådgivning og information om forebyggelse, eller bekæmpelse af problemet.

Skimmelsvamp er en trussel som er meget velkendt, og som har været meget fremme de seneste år. Man ser hele bygninger som bliver ramt, hvor man har været nødsaget til at fraflytte. Derfor er det vigtigt med forebyggelse, da det kan være dyrt og svært at komme af med svampen. Svampen er også farlig og bliver man først allergisk, kan en reaktion herpå give voldsomme lidelser.

Skimmelsvamp kommer og vokser i fugtige miljøer. Et fugtigt miljø vil ikke altid være til at føle eller se, og kan sagtens være skjult i bygningen. Det er altså ikke noget man bare lige selv kan tjekke ved at kigge i krogene.

Køberrådgivning

En bygningssagkyndig kan hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning i forbindelse med et køb af en bolig. Her får du hjælp til at få overblikket over husets stand, og hjælp i forbindelse med forhandlinger om prisen.

I køberrådgivningen sker der en grundig gennemgang af boligen, så du kan få et overskueligt overblik over den nuværende stand. Bygningssagkyndige kan besvare de spørgsmål du måtte have, for eksempel til boligens tilstandsrapport. Det kan være spørgsmål som omhandler slid og hvor lang tid du skal forvente at der går før ting som gulve, vinduer, tag osv. Skal skiftes ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *