Når den store dag endelig oprinder og man skal giftes, er det vigtigt at man er iført en brudekjole, som man føler sig helt igennem glad og tilpas i. Dette kræver måneders forarbejde, og nervøsiteten på dagen vil være der uanset hvad, men hvis man er tilpas i sin kjole, så er man et godt stykke af vejen.

Det kan være en jungle at finde ud af, lige netop hvilken brudekjole man vil have, og som man bedst kan se sig selv i. Skal den være lang, skal den være klassisk, skal den have slør og slæb, blonder, silke eller satin. Perler eller broderinger. Spørgsmålene er mange, og den eneste måde, at gøre sig det klart, er i første omgang at sætte sig ned og gennemgå de muligheder man har inden for sit budget. Brudekjoler svinger meget i pris alt efter mærke og hvilke krav, man stiller til den, så man må først afveje, om der er nogle aspekter ved kjolen, som man er villig til at gå på kompromis med, hvis det ikke kan klares til det beløb, som man har til rådighed. Det kan for eksempel være mængden af håndbroderede perler på kjolen eller forholdet mellem silke og satin.

Efter man har udset sig en kjole i et katalog eller på nettet, må man nødvendigvis prøve den hos en for-handler af brudekjoler. Selvom man synes kjolen er fantastisk i kataloget, så er det ikke en garanti for, at den sidder godt, når man får den på. Derfor er det vigtigt at tage nogle med til kjoleprøvningen, som du holder af, og som kan give dig, deres ærlige mening. Naturligvis vil der også hos forhandleren være en sælger, som kan rådgive dig om størrelser, stof, slør og hvad enten du måtte have af spørgsmål, når du skal vælge brudekjole. Ligeledes kan de være assisterende på et senere tidspunkt, hvis der skulle opstå behov for at tilpasse kjolen yderligere enten ved udlægning eller hvis den skal syes ind.

Hvis det sker, at du ikke er helt tilfreds med nogle af de brudekjoler, som fås hos forhandleren, så har du altid den mulighed at designe din egen kjole. I samarbejde med en dygtig skrædder, kan I i fællesskab arbejde jer frem til lige præcis det resultat, som du altid har drømt om. Ofte bliver denne løsning dog noget dyrere, dels fordi der stilles flere krav, men selvfølgelig også fordi skrædderen skal have sin timeløn betalt.

Udover selve brudekjolen kommer selvfølgelig også, at der skal vælges sko, smykker og håropsætning. Følger man den gamle tradition, må man også på udkig efter noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt, men det er nu ikke krav i alle kreds på samme måde som kjolen naturligvis er det.

Uanset hvilken løsning du ender med, så er det helt sikkert, at du uden tvivl, vil være den smukkeste i hele lokalet i din kommende brudgoms øjne, når du skridter ned af kirkegulvet i din helt nye, hvide brudekjole, som du har valgt med møje og omhu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *