Der der – desværre – rigtig mange børn, der er fanget af den teknologiske udvikling, hvilket skal forstås på den måde, at de har en tendens til at sidde derhjemme og spille PlayStation, Xbox eller PC, mens de snakker med deres venner over Skype el.lign. Det er selvfølgelig helt fint, at det er noget, de gør sommetider, men det er bestemt ikke sundt for dem at sidde foran en computer eller ved en spillekonsol mange timer om dagen. De bør i stedet komme ud og røre sig lidt eller fokusere på andre ting, hvilket f.eks. kunne være brætspil og herunder også strategispil. Der er flere gode grunde til, at du bør give dine børn en række strategispil, som du enten kan spille sammen med dem eller som de har mulighed for at spille sammen med deres venner, og det er derfor ikke blot fordi det er noget, der kan være med til at holde dem lidt fra deres elskede Xbox eller deres PC, men det er selvfølgelig også en rigtig god grund til at du bør investere i en række brætspil.

Hvad der dog er den egentlig grund til, at du ikke blot bør købe en række strategispil til dine børn og samtidig også sørge for at de rent faktisk gør brug af dem er, at det er rigtig sundt for dem at bruge deres hjerne til at spille et spil som f.eks. RISK eller Stratego, hvor det er den mest strategiske og mest taktiske person, der ender med at løbe med sejren. Det er bestemt meget sundt for dit barn eller dine børn, hvis de bruger deres hjerne til at udtænke en strategi til at vinde et strategispil – eller blot at spille det, for de behøver skam ikke engang at vinde, inden det er noget, der kommer til at gavne deres hjerne.

Hvorfor er det sundt for børn at spille strategispil?

Nu sidder der med garanti en række forældre, der ikke helt kan forstå, hvorfor det skulle være så sundt for deres børn at sidde og spille et strategispil med enten deres forældre eller med nogle af deres venner, men det er der faktisk flere gode grunde til. Én ting er selvfølgelig at de har det sjovt, når de sidder og spiller deres strategispil og hvis børn har det sjovt, så øges deres livskvalitet også, hvilket dog ikke er den primære årsag til, at det er sundt for børn at spille lidt strategispil en gang imellem. Hvad det derimod handler om er, at de bruger deres hjerne til at udtænke forskellige strategier og vurdere hvilken eller hvilke af dem, der er bedst og hvilken af dem, der vil få dem til at vinde det respektive strategispil, som de sidder og spiller med enten deres venner eller med nogle af deres familiemedlemmer, hvilket passende kunne være dig som forælder.

Når et barn bruger sin hjerne på denne måde, så er det noget, der er med til at styrke deres hjerneaktivitet, hvilket selvfølgelig ikke er dumt – tværtimod, så er det meget vigtigt, at dit barn eller dine børn hele tiden holder gang i deres hjerneaktivitet, så hvis du kan sørge for at aktivere deres hjerne samtidig med at de har det sjovt, så er det blot fantastisk. Der er selvfølgelig mange andre måder at gøre det på end strategispil, men hvis du gerne vil undgå, at det skal involvere en PlayStation el.lign., så skal der ikke være nogen tvivl om, at den absolut bedste måde at gøre det på er, at købe et eller flere forskellige strategispil, så I har mulighed for at skifte lidt mellem de forskellige spil, så det heller ikke er de samme strategier, der skal udtænkes hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *