Vi vil alle sammen gerne tjene penge og et af de områder, hvor mange danskere prøver at spare penge, er hos tandlægen. Vi kan simpelthen ikke lide, at vi skal bruge en masse penge på de der tænder. Desværre får vi kun ét sæt tænder i livet, og vi skal passe på dem – men hvad kan du gøre for at få billig kvalitet?

Først og fremmest bør du huske på ikke bare at vælge det billigste overhovedet muligt. For kvaliteten skal stadig være i orden, så du kan få passet godt på tænderne. Det betyder, at du nogle gange skal betale en lille smule ekstra, så du ikke skal betale en endnu større tandlægeregning senere. Men hvad kan du gøre for at sikre dig kvalitet, som også holdes nede i pris?

Tænk rabatter og tilskud

I dag er der mange muligheder for at hente lidt ekstra penge til disse tandbehandlinger. Mange klinikker som f.eks. Tandlægerne på Østerbro er nu begyndt at tilbyde studierabat til dig, som skal holde budgettet nede, så SU’en ikke flyver væk. Derfor er det en god idé for studerende at lede efter tandlæger, som tilbyder dette.

Derudover skal du selvfølgelig også have sygeforsikring hos ”danmark”. Mange af os ved det allerede, men denne organisation giver tilskud til alt fra vacciner til psykologhjælp. Og derfor kan du også få tilskud til de behandlinger, som du skal have lavet ved din tandlæge. Som ung mellem 18 og 25 år kan du eksempelvis få en grundundersøgelse af dine tænders helbred helt gratis. Så bliver det straks lidt lettere at komme ind til tandlægen!

Hvad nu, hvis du får akutte smerter?

Vi kan ikke altid undgå tandsmerter, og når de bliver akutte, så kan det blive meget slemt. Der er da også flere og flere klinikker, som i dag vælger at tilbyde muligheden for at få en akuttid nærmest lige efter du ringer.

Det er til gengæld ikke helt nok. For når du står ved din tandlæge i indre København, så er det træls at finde ud af, at der er ekstragebyrer på disse akutte behandlinger. Derfor er det altså en utroligt god idé at undersøge, hvordan akutte behandlinger prissættes hos dine muligheder.

Husk at gå til tandlægen, hvis du skulle opleve problemer

Alt for tit er det fristende bare at lade en smerte eller gene blive, fordi man ikke orker at tage hen til klinikken og bruge penge. Og idéen er da også god nok – desværre fører det ofte til flere problemer.

Specifikt så sker det ofte, at et problem vokser sig større og større. Når man så endeligt tager ned til sin klinik, så kommer det til at koste rigtigt mange penge. I stedet kunne det måske have været løst med en meget mindre tandlægeregning og en ekstra kraftig børstning. Dette er selvfølgelig ikke altid tilfældet, men det er en rigtig vigtig ting at huske på, når du vil spare penge i det lange løb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *