Der er simpelthen så mange gode grunde til at flytte til Norge. Norge er et fantastisk land fyldt med fantastiske muligheder. Sammen med rigtigt gode lønninger og en helt utrolig natur. Du kan også bo længere ude på landet eller i fjeldene. Her vil du kunne finde alle de gode grunde til at flytte til Norge. Norge er med få ord en af de bedste lande at bo i når det kommer til at opleve den rå natur bare lidt udenfor byerne. Der kan man jo ligge i at der bare ikke bor så mange i Norge og at mange af dem er spredt ud omkring de mindre byer. Men det er jo ikke utrolig relevant for dig der gerne vil flytte til Norge, for du har sikkert allerede bestemt dig om at flytte dertil, ellers ville du ikke dykke ud i at finde ud af hvordan det foregår.

Mine erfaringer

Alt det information jeg har tænkt mig at viderebringe bygger på mine egne personlige oplevelser. Jeg flyttede selv til Norge for lang tid siden og derfra har jeg opbygget utrolig meget information om hvordan det virker. Det er i sig selv ikke en stor udfordring, men det kræver en smule parat viden om emnet før man kan hoppe ud i det. Det vigtigste at huske er at siden Norge er en del af det Nordisk Råd og alle deres regler, betyder det også at man kan flytte til og fra Norge uden meget smerte. Alle Nordens borger har nemlig adgang til hinandens lande uden pas og kan frit flytte imellem sig. Dette er en fantastisk nyhed for alle jer der gerne vil flytte, fordi der er intet der binder dig til der hvor du bor. Ud over dette behøver du så heller ikke at søge om lov fra ambassader og andre diverse steder. Andre EU borger har ikke så fri adgang til Norge, da Norge ikke er en del af EU.

Hvad er ellers nyttigt at vide om hvordan man flytter til Norge?

Nu er der nok nogle der spørg “Er det alt? Sådan flytter man til Norge ?” Og ja, det er faktisk ikke så slemt endda. Det er ikke ligesom at flytte til andre lande og hele proceduren læner sig meget op ad hvordan Schengen aftalen virker. Modsat, skal man dog huske nogle vigtige ting. Du skal informere din bank om at du flytter og så også overveje om du vil skifte bank. Problemet her ligger i at din bank muligvis ikke har filialer i Norge og derfor vil du stå uden adgang eller meget dyr adgang til din konto. Her kan et forbrukslån, som det hedder være en midlertidig løsning. Det norske lånemarked er både mere overskueligt og mere fair end i Danmark. Derudover skal du også informere dem om at du har tænkt dig at være i udlandet i længere tid, så de ikke spærrer dit kort. Man skal også fortælle kommunen og postvæsnet at man flytter så de ved hvor du er blevet af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *