Du har med garanti opdaget at der findes mange fristende lånetilbud på Internettet. Hvis du læser dette, har du måske endda været ude for at søge efter ét fordi du står med et behov for ekstra penge af den ene eller anden grund.

Men det spørgsmål man ofte høre fra mere konservative mennesker er om ikke det er mere fornuftigt at låne sine penge i banken? Kan man stole på private lånefirmaer på nettet? Man kender jo sin bank.

Gode spørgsmål, som vi vil forsøge at svare på i denne artikel.

Fordele og ulemper ved at låne penge i en bank

Fordelene ved at låne penge i banken er, at du kender din bank og ved at det er et stort og respektabelt firma, der ligger bag. Et banklån er også en fordel, hvis du ikke er tryg ved at handle på nettet og gerne vil snakke med et rigtig menneske i forbindelse med låneprocessen. På den anden side er der ingen banker i dag, der er helt sikret mod at gå ned – det så vi i stor grad under finanskrisen.

Ulemper ved at låne penge i banken er at det ikke er ret nemt i dag. Det tager tid. Du skal møde fysisk op i din bank til et møde med en bankrådgiver. Her skal du redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og ofte både forklare og forsvare, hvorfor du gerne vil låne penge. Der er mange der ikke bryder sig om denne proces, hvor man som voksen menneske skal sidde og forsvare sine økonomiske valg. Er det helt slemt kan man føle sig umyndiggjort.

En anden ulempe er at det faktisk kan være svært at få tid til at komme ned i sin bank indenfor dens åbningstid, hvis man har et almindeligt arbejde eller er studerende.

Groft sagt anbefaler vi kun at man benytter sig af banklån, hvis det drejer sig som større investeringer som boliglån, billån eller den slags, hvor banken trods alt har en større erfaring og tyngde.

Online lån

Online lån er hurtige først og fremmest. Du kan udfylde en ansøgningsformular fra din computer, din tablet eller endda fra din smartphone og i bedste tilfælde kan du have penge på kontoen sammen dag eller senest dagen efter, hvis du bliver godkendt til at låne. Du skal heller ikke på nogen måde redegøre for hvad du skal bruge de lånte penge til – det er helt og holdent din egen sag. Faktisk kommer du slet ikke i kontakt med et menneske i langt de fleste tilfælde.

Kan man stole på online låneudbydere

En frygt man kunne have var om man reelt kan stole på en hjemmeside på nettet, der låner penge ud. For det første er de lånefirmaer der markedsfører sig på dansk på det danske marked underlagt en kontrol af de danske myndigheder. Læg mærke til om låneudbyderen er et dansk registreret firma.

Brug XCSE Lån til at sammenligne med

Hvis du vil være helt sikker på et online lån, så kan du gå ind på xcse.dk og vælgt et af de lån, de formidler derinde. Her er alle lånene evalueret og anmeldt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *