Virksomheder har som regel en gavekonto. Denne konto bliver anvendt til mange forskellige formål. Dette kan bl.a. være bryllupsgaver til de ansatte eller jubilæumsgaver efter, de har været ansat i mange år. Der kan også være tale om firmajulegaver eller en rund fødselsdag. Dette kommer naturligvis an på, hvilken gaveordning og gavepolitik firmaet har besluttet sig for at have. Er der tale om en større virksomhed kan dette jo ende med at være en ret så omfattende konto.

Til fælles for de fleste er at virksomheden giver firmagaver til ansatte i forbindelse med jul og typisk også et bryllup. Dette har jeg oplevet de steder, jeg selv har været ansat gennem årene. Gaver til ansatte kan være mange ting. Der kan være tale om en smuk genstand, et designprodukt, hvor firmaet har fået indgraveret deres logo og firmanavn eller der kan være tale om en stor kurv, der består af mange forskellige delikatesser og evt. en god flaske vin. Omkring juletid er der travlt med at bestille gaver til ansatte, idet de som regel skal bestilles i god tid for at få dem inden jul, så de ansatte kan få disse med hjem og nyde. I nogle tilfælde giver virksomheder gaver til de ansatte i form af en kurv der består af mange forskellige ting og bl.a. også nogle søde sager til børn, så disse også forkæles. Gaver til ansatte varierer meget både i størrelse men så sandelig også prismæssigt. Nogle virksomheder vælger at købe gaver til ansatte der består af en eller to lækre genstande – dette kan f.eks. være to smukke lysestager, et flot ildfast fad, en smuk skål, håndklæder af lækker kvalitet og skønne farver og nogle virksomheder vælger endda at i stedet give et gavekort til en bestemt butik, således de ansatte selv kan vælge, hvad de ønsker at anskaffe sig.

Gaver til ansatte er desværre også en af de ting, virksomheder vælger at spare på eller vælger at sparre helt væk, hvis økonomien ikke er i top. Gaver og markedsføring er typisk to områder, man kan skære ned på og mærke en økonomisk virkning stort set med det samme, da der ikke er tale om længerevarende investeringer. Til fælles for de fleste virksomheder er dog, at de ønsker at bevare en god personalepolitik og dermed fortsætter med gaver til ansatte, idet de ansatte er værtsatte og skal behandles med respekt. Virksomhederne ønsker at vise, at de ansatte er værtsat!

Det er altid spændende hvert år, hvad virksomheder vælger at købe af gaver til ansatte og de ansatte er som regel altid lidt spændte og nysgerrige. Julen er en god tid, hvor alle parter husker at sætte pris på hinanden og er i gavehumør. Gaver til ansatte er som beskrevet et vidt begreb men med en god fantasi og kreativitet kan disse gøres spændende hvert eneste år således de ansatte altid bliver glædeligt overrasket. Gaver til ansatte kan være indpakket, i kurve, i form af gavekort, i store papkasser, hvis der er tale om større genstande og nu om dage, kan de også downloades fra nettet, hvis man har valgt den ordning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *