Bredbåndet er vejen frem

Bredbåndet er en af de hurtigste former for internet man kan anskaffe sig. Man ville måske tænke, at siden man har hørt om bredbånd i så lang tid (det kom ind i det danske vokabularium for omkring 15-20 år siden), at det må vel være forældet nu, ikke? Men det er faktisk rigtig langt fra sandheden, for konceptet om bredbåndet er ikke en statisk ting eller teknologi, men derimod et udtryk hvis definition hele tiden ændrer sig. Du tænker måske det ikke giver mening, men det er faktisk meget nemt at forklare og rigtig simpelt at forstå, nu skal du høre: Bredbånd er ikke en bogstavelig teknologi. Altså der er ikke ”bredbåndskabler” eller lignende, men derimod er det et udtryk der beskriver forskellige slags internet som har den kvalitet, at de har en høj download og upload hastighed. I andre ord beskriver bredbåndet bare internetforbindelser, som er hurtige.

Men så er definitionen vel ved at blive uddateret, ikke? Men det er der, du tager fejl. For definitionen på hvad det helt præcis er, altså hvilke hastigheder man skal opnå for, at noget kan kaldes det, vi kalder det, skifter sig hele tiden. De hastigheder som kunne kvalificere sig til at blive kaldt bredbånd for 10 år siden er ingenting i dag, de ville end ikke blive kald tynd-bånd (hvis I forstår sådan en lille en). Det forsikrer dig om, at bredbåndet altid betyder at det er en stærk hastighed. Om du købte det for 10 år siden eller om 10 år så vil det altid være blandt de hurtigste hastigheder du kan få, som bærer dette navn. Så i stedet for at tænke på det som en form for teknologi, så er det i stedet et kvalitetsstempel som virkelig siger, at denne forbindelse er stærk.

Men hvordan får jeg det?

Denne her del er både simpel og svær at forstå, så hold fat i hat og briller. Først og fremmest skal du forstå hvad upload og downloadhastigheder er. Den ene er hvor hurtigt du lægger ting op på nettet, om det er billeder, filer eller video, så afhænger de alle af din upload hastighed. Hvis du for eksempel gerne vil streame eller lægger mange videoer op på YouTube er det vigtigt at have en hurtigt upload hastighed. Downloadhastighed er derimod det modsatte, det er hvor hurtigt du henter data til din computer gennem internetforbindelsen. Så hvor høj kvalitet du kan se YouTube videoer eller Netflix film og lignende afhænger alle af, hvor hurtigt du kan downloade dem. Hvis du har en lav hastighed kan du kun hente små bidder af filmene af gangen, mens en høj hastighed gør, at du kan hente næsten hele filmen i rigtig høj kvalitet på næsten ingen tid, det er naturligvis den ideelle situation. Hvis du gerne vil finde et bredbånd der virkelig kommer til at gøre dig glad skal du ikke kigge længere end gobredbaand.dk, som kan hjælpe dig med alle dine spørgsmål inden for dette område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *