Lider du af hovedpine, rygsmerter, kolde hænder og fødder eller noget helt fjerde? Og føler du samtidig at du har gjort hvad du kan for at lindre det, men intet hjælper? Så kan Kranio Sakral Terapi være hjælpen på dine lidelser. Kranio Sakral Terapi kan afhjælpe symptomer på uendeligt mange ting. Ting såsom smerter i nakke og skuldre, hukommelsesproblemer, svimmelhed, piskesmæld, halsbrand, appetitløshed, fordøjelsesproblemer, manglende energi, bekymringer og så videre. Terapien kan ikke kun afhjælpe fysiske lidelser men også psykiske såsom frustrationer og bekymringer generelt, nervøsitet, rastløshed, nedtrykthed, søvnproblemer, mareridt, depression og så videre. Der er altså uendelig mange ting som Kranio Sakral Terapi kan afhjælpe symptomer på.

Hvad går Kranio Sakral Terapi ud på?

Kranio Sakral Terapi forsøger at arbejde med kroppens egne ressourcer så den kan helbrede sig selv. Metoden er blid og meget dybdegående. Det er en manuel behandlingsform hvor terapeuten diagnosticerer de underliggende lidelser som kunden har og arbejder på den måde ud fra dette fokus. Terapien udspringer fra en osteopatisk metode. Osteopatisk metode er en blanding mellem manuel og medicinsk behandling. Kranio Sakral udøves både af fysioterapeuter, læger, sygeplejersker og lignende stillinger. Terapien er altså en selvstændig behandlingsform.

Behandlingsformen er bygget op på den måde at terapeuten lytter og imødekommer kroppen. Terapeuten lytter med sine hænder til mærkbare bevægelser og rytmer i kroppen. Det er meningen at kroppen på den måde skal slippe sine bevidste og ubevidste spændinger.

Selve behandlingen indledes med en samtale om hvilke lidelser man har. Behandlingen varer ca. en time hvor klienten ligger afslappet på en briks mens terapeuten afhjælper symptomer på det pågældende problemområde. Behandlingen vil opleves som en afspænding og en meditativ tilstand. Der vil løsnes op for spændinger primært omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenet.

Én behandling er ikke altid nok når det er længerevarende problemer såsom stress.

Kranio Sakral Terapi til børn

Børn kan også sagtens behandles med Kranio Sakral Terapi. Børns kranier og nakke kan nemt blive klemt under fødslen og på den måde resultere i skævt kranie hvilket kan medfører nogle konsekvenser for kroppen. Babyer født ved kejsersnit kan opleve konflikter. Dette sker når barnet tages ud af morens livmoder og der sker en ændring i kroppen på barnet. Dette kan resultere i en tilstand af chok.

Kranio Sakral Terapi kan afhjælpe dit barn (0-2 år) med suttebesvær, søvnforstyrrelser, kolik, savlen, uroligheder, øreproblemer, maveproblemer med videre. Ældre børn (3-9 år) kan døje med dårlig taleforståelse, koncentration- og indlæringsproblemer, OCD, autisme, sengevædning, epilepsi, astma, asperger, hørelsen og så videre. Børn i alderen 10 til 14 år kan også have problemer med koncentration og indlæring, ordblindhed, hovedpine, kropsholdning, rygsmerter, spiseforstyrrelse, uro, mangel på selvtillid, tristhed, angst, generthed, autisme, ADHD (damp) og så videre.

Kranio Sakral Terapi kan man altså sige er en alternativ behandling og specielt en behandling som man kan benytte hvis ikke man ønsker en medicinsk behandling. Terapien arbejder nemlig med kroppen så kroppen kan arbejde med sig selv.

Find din nærmeste behandler i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *