Vi danskere har en tendens til at brokke os over at vi får for lidt søvn. Dårlig søvnkvalitet kan som oftest ses som gnavenhed, træthed, sløvhed og endda hovedpine i nogle tilfælde. Den dårlige søvnkvalitet kan skyldes mange forskellige ting, såsom en madras eller en pude der enten er for hård eller for blød. Det er altså ikke kun mangel på søvn der er et problem for mange danskere. De fleste vælger at skyde skylden for deres søvnproblemer på det faktum at de går for sent i seng i forhold til hvornår de skal op og på arbejde næste dag. Dette er sandsynligvis en af grundene til folks problemer med træthed, men rent faktisk er der mange andre faktorer der også spiller ind. Undersøgelser har vist at de forhold vi sover under har en stor betydning for vores søvnkvalitet samt den mængde søvn vi får. Elementer som temperatur og udluftning har en stor betydning for vores søvn. Derudover har vores madrasser og senge også meget med vores søvnkvalitet eller mangel på samme at gøre.

Senge fås i mange forskellige slags

Det har vist sig at den seng vi sover i samt vores valg af madras har en stor betydning på hvor godt vi sover og hvor let vi har det med at falde i søvn. Af den grund er der igennem de seneste år kommet en masse forskellige senge og madrasser på markedet der hver især henvender sig til specifikke målgrupper. I dag er der altid et utal af forskellige senge at vælge imellem når man besøger sengeforretningen. Umiddelbart kan det virke underligt at der findes så mange forskellige slags senge, men rent faktisk skyldes det store udvalg af senge at nogle senge passer bedre til nogle folk, mens andre senge passer bedst til andre folk. Altså er der et behov for forskellige slags senge, så det er muligt for en at få den perfekte seng der passer lige netop til ens kropstype og –bygning. En af de mest klassiske former for senge er boxmadrassen. En boxmadras har den fordel at den er forholdsvis billig hvis man sammenligner den med de øvrige sengetyper. Dog hænger prisen stærkt sammen med kvalitet, og det er altså sjældent muligt at indstille en boxmadras efter specielle behov, for eksempel hvis du ønsker at sove med overkroppen hævet en smule.

Alle senge har fordele og ulemper

De andre former for senge på markedet har naturligvis også både fordele og ulemper. Ønsker du en stilfuld seng der går i ét med det rumlige design i dit hjem kan du overveje at købe en sengeramme. Desværre har sengerammen dog også begrænsede muligheder i forhold til justering at højde og lignende. Hvis du ønsker en seng der kan justeres efter dine behov, kan du overveje at investere i en elevationsseng. Denne kan både indstille støtten til benene og overkroppen, hvilket kan optimere din liggestilling i sengen. Dog har elevationssengen den ulempe at den typisk har færre madraslag end alternativerne, hvilket betyder at komforten kan være dårlig hos de billige modeller. Læs mere på Sleepzone.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *