Slut er de tider, hvor en oplukker bare var et værktøj, der blev brugt, når man skulle trække proppen op ad vinflasken eller slå kapslen af ølflasken. Naturligvis kan man stadig få meget simple oplukkere eller proptrækkere til dette ene formål, men nu om stunder er oplukkerens design, form og materiale i næsten lige så høj grad vigtige som statements. Dette statement kan enten være om, at brugeren af produktet har en eksklusiv smag, det kan sige noget om personens kvalitetsbevidsthed og ja sågar om ejerens humoristiske sans!

Klassiske oplukkere

es spillekort oplukkerI disse moderne tider kan man få oplukkere og proptrækkere, som er klassiske i deres designs, snit, og de materialer, de er fremstillet af. Dette kan for eksempel være proptrækkere, der er fremstillet i rustfrit stål og som har skæfter udformet i rosentræ, andre former for ædeltræ, eller ben. Disse klassiske oplukkere kombinerer typisk flere funktionaliter i ét, så man man derved både kan skære folien af vinflasken, så man kan fjerne proppen med borespiralen, foruden også at kunne åbne øl og sodavand.

Denne slags proptrækkere og øloplukkere er især kendt under brands som Zwilling, Le Creuset og Vacu Vin – navne for produkter som for længst er blevet standardudstyr i de fleste hjem. Fordi alle folk i ny og næ har brug for oplukkere, er de da også gået hen og blevet ideelle som gaver. Om man så er teenager og begyndt at drikke sine første øl med gymnasiekammeraterne, eller om man lige er flyttet hjemmefra, eller om man har nydt øl og vin i årevis og allerede har en eller flere oplukkere, så kan man altid bruge en ny. Derudover falder de fleste oplukkere i et prisniveau, som svarer til, hvad folk generelt er villige til at give for en gave.

Klassiske oplukkere er også gode som reklamegaver eller som gaver til medarbejderne ovenpå et veloverstået arbejdsår. Du kan ofte få dit firmas logo påtrykt oplukkeren således, at dine potentielle kunder er mere tilbøjelig til at tænke på dit firma og dine services eller produkter, når de skal foretage et køb. Typisk vælger man blot den type oplukkere, man vil have, og fremsender sit logo i et digitalt format, og så klarer leverandøren alt det praktiske.

Oplukkere i innovative designs

Udover disse klassiske og tidløse oplukkere og proptrækkere findes der også et væld af anderledes, innovative og sjove oplukkere på markedet. De fleste af disse sjove oplukkere skal man bruge en del tid på at finde frem til i fysiske butikker, da det er de færreste forretninger, der sælger dem. Man kan i stedet vælge at gå ind på en webshop som for eksempel www.oplukkere.dk, som er specialiseret i at sælge oplukkere og proptrækkere. Herved kan man nemlig få sig en oplukker eller proptrækker, som er helt og aldeles anderledes end dem, som dine venner og familie typisk har.

Man kan for eksempel få innovative vinoplukkere, som er udformet som papegøjer eller kvinder med kjoler, og man kan finde tjenerproptrækkere, som er designet som sørøvere. Der findes også sjove oplukkere, som er udformet som opstemte mænd, der er anatomisk korrekte, hvor man kan bore ned i proppen eller fjerne ølkapslen med den glad mands stål…. ahøm… Til kortspillerne blandt os findes der øloplukkere af rustfrit stål, som er udformet som spillekortet spar es. Man kan få oplukkere med magneter, som sættes fast på køleskabet, så oplukkeren altid er lige ved hånden og aldrig bliver væk. Du kan også få oplukkere, som bores fast til væggen, og som er meget populære i barer. Listen med forskellige varianter af oplukkere fortsætter bare.

Når man taler om sjove og innovative oplukkere, kan man dog ikke komme uden om at nævne det italienske designerfirma Alessi, som står bag nogle af verdens første sjove og innovative oplukkere. Det er netop Alessi, der i 1994 skabte den berømte vingeproptrækker, der er designet som en kvinde i en kjole og kendt under navnet Anna G. Der var også Alessi, der tegnede den berømte tjenerproptrækker, der er udformet som en farvestrålende papegøje. Disse to forskellige oplukkere lagde standarden for den efterfølgende nytænkning af designmulighederne for oplukkere.

Til din glade og muntre aften med din oplukker og dine venner!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *