Hvis du er med i en strikkeklub kan du dyrke din interesse for at strikke sammen med andre. Det er hyggeligt at strikke sammen med andre, og I kan få meget inspiration fra hinanden.

Det kan være du har en veninde i strikkeklubben, som strikker lige præcis den babyvest som du selv godt kunne tænke dig at strikke, men som du synes er for svær. Det er en oplagt mulighed for at få hjælp til selv at komme i gang med babyvesten, og få hjælp undervej i opskriften. I kan også snakke om valg af garn, pinde og så videre.

Tiden i strikkeklubben bruges på fordybelse, snak og hygge, og det kan blive et sted du lader op til ugens andre aktiviteter. Hvis gerne vil finde en strikkeklub tæt på hvor du bor, kan du kigge på forskellige strikke blogs på nettet. Her skriver bloggere tit om deres kreative sysler, og måske hvor de holder strikkeklubber.

Find strikkeklub

De sociale medier et godt sted at kigge, når d gerne vil finde en strikkeklub. Der findes grupper på Facebook hvor man kan søge efter andre i sit område, der er interesseret i at starte en strikkeklub. Det kan på den måde også blive en god måde at møde nye mennesker, og skabe nye venskaber i dit lokalområde. Du vil finde ud af, at der sidder mange som dig, der gerne vil være med i en strikkeklub. Somme tider arrangerer foreninger også strikkeklubber, som for eksempel Mødrehjælpen. Det er også en god ide at kigge på opslagstavlen på biblioteket, hvor der ofte afholdes strikkeklubber.

Nogen strikkeklubber er åbne for alle, hvis man blot betaler et mindre beløb pr. gang. Andre strikkeklubber er opstået blandt veninder, der er begyndt at mødes fast en gang om ugen for at dyrke deres interesse. Hvis du også hækler eller syer, er du som regel også velkommen til at medbringe det i strikkeklubben. Det handler om at inspirere hinanden, og være fælles om håndarbejdet.

Drag nytte af hinanden erfaringer

For et par generationer siden, var det helt naturligt at kvinder strikkede, og det var anset som en mors pligt at lære sin datter at strikke. Sidenhen gik strikningen lidt af mode igen, og derfor var der mange, der ikke fik lært det i hjemmet eller skolen.

Håndarbejdskunsten, herunder at strikke eller hækle, har fået en opblomstring i de seneste år, og mange unge er begyndt at interessere sig for strikning.

Derfor vil man blandt strikke -og hækleentusiaster både finde ældre og yngre. Endnu en stor fordel ved at gå i strikkeklub, er at man som mindre erfaren strikker, kan drage nytte af en ældre person, der måske har strikket i 40 eller 50 år. Samtidig kan det give den garvede strikker mening og udfordring at videregive sin store viden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *