En såkaldt STU er meget mere end blot undervisning for faktisk så indebærer sådan et forløb også nogle praktiske kompetencer.

Med en STU kan du komme ud i den rigtige verden

Noget af det som man bestræber sig på når det kommer til, at elever skal gennemføre en STU det er at de oplever hvordan det er at være i den rigtige verden. Og dette oplever de kun ved rent faktisk at have hænderne helt nede i bolledejen og faktisk opleve hvordan det er at arbejde på en arbejdsplads. Det er sådan, at det dagstilbud som hænger sammen med denne STU har mange forskellige samarbejdspartnere, som de nyder rigtigt godt af. For i forbindelse med, at man tager en STU så er det ikke nok at tage undervisning og måske blive god til det ene og det andet hvis ikke man kommer ud i virkeligheden og prøver det. For eksempel kan man komme på en produktionsskole, hvor man kan udføre forskellige former for ting, for eksempel kan man sidde og samle nøgleringe og så sælge dem når man har årlige markeder for forældre og øvrigt familie. Man kan også lære noget med sløjd og lære hvordan man får bygget nogle møbler. Alt dette er op til en selv og det kommer helt an på hvad det er for en slags STU man tager og hvilke interesser man har. For det, som der er meget kendetegnende for næsten alle de samarbejdspartnere der er, det er at de enten har til stede i Holbæk eller også har de til stede i Odsherred så man skal være med på at flytte dertil hvis det er noget, som man ønsker skal komme til at ske for en selv.

Med en STU kan du prøve lidt af hvert

Det kan være, at du ender med at komme ud på en produktionsskole et sted i Holbæk og her er du så et par uger hvor du sidder og laver smykker og ørenringe dagen lang. Og pludseligt går det op for dig, at du faktisk ikke synes, at dette er en særlig spændende ting ved denne STU og du vil godt finde et andet sted. Her kan du sagtens tage fat i dem som har ansvaret for din STU og sige præcist hvad det er du går rundt med af tanker. For der er med garanti en anden produktionsskole et sted i Holbæk eller Odsherred som du kan komme på i stedet. En anden mulighed er, at man kan komme på et såkaldt beskyttet værksted. Her kommer der kun folk som minder om en selv og det er lidt mere beskyttede omgivelser i den henseende, at der ikke bare kommer hvem som helst rendende. Så det er ikke sådan, at hele 9. Klasse fra den lokale skole i Holbæk pludseligt kommer rendende og det her man det måske bedst med da en af grundene til, at man overhovedet tager en STU det er at man ikke er så glad for at være sammen med mange mennesker. Læs mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *