Med tiden bliver det mere og mere normalt at gå til en form for rådgivning eller terapi, og i dagens Danmark er det de færreste, der bliver flove over at indrømme, at de får professionel hjælp med et element af livet eller dagligdagen. En sexolog er en person, der beskæftiger sig specifikt med at hjælpe sin klient med at forbedre og optimere sit sexliv. Er man i et parforhold og ønsker lidt hjælp til at peppe sexlivet op, så kan man med fordel nyde glæde af den brede vifte af tilbud inden for sexologisk rådgivning. Man bør på ingen måde føle sig flov som par over at tage kontakt til en sexologisk rådgiver. Tværtimod er det en måde at udvise engagement over for parforholdet. Måske gør man det, fordi man har været sammen længe, hvorledes sexlivet kan risikere at gå lidt i stå eller blive rutinepræget – især hvis man har en travl hverdag med lange arbejdstimer. I et sådant tilfælde er det en måde at vise, at man ønsker at blive sammen, fordi sex er en vigtig del af at bevare gløden i forholdet. Måske ønsker man sexologisk rådgivning med sin partner for at prøve noget nyt eller blive inspireret. Og da udtrykker det også et engagement, idet det er en måde at vise, at man har lyst til at tage parforholdet til nye højder. Ligegyldig hvad grunden er til, at man som par søger sexologisk rådgivning eller sexterapi, så er det kun noget, man kan drage fordel af.

Sexologisk rådgivning er ikke kun for par

En sexologs erhverv går ud på at rådgive med fokus på sexlivet. Det vil altså sige, at man også sagtens kan indgå i sexologisk rådgivning alene. På den måde kan man komme i kontakt med sit seksuelle jeg, og det behøver man ikke en partner for at kunne gøre. Man kan sagtens udforske med sig selv og evt. sexlegetøj, og på den måde få et bedre sexliv ved at indgå i sexologisk rådgivning alene.

At finde den rette sexologiske rådgivning

Sexologtitlen er ikke beskyttet, og derfor findes der mange forskellige tilbud om sexologisk rådgivning. Udformningen af den sexologiske rådgivning og den givne sexologs tilgangsmåde vil afhænge af personens baggrund eller de kurser eller uddannelser, denne person har taget. At titlen som sexolog ikke er beskyttet, ændrer dog ikke på, at sexologer er eksperter, der kan give professionel rådgivning og sexterapi – det betyder blot, at der vil være flere alternativer, og det kan have sine fordele. Og ingen mennesker er jo ens, og dermed er der heller ikke to sexliv, der er ens. Derfor er det vigtigt, at man orienterer sig på området, før man vælger, hvilken form tilgang til, der passer bedst til en. Man kan med fordel foretage en søgning på nettet, og på den måde lære mere om, hvad sexologisk rådgivning kan dække over. Er man bosat i København eller Lyngby finde der helt sikkert en sexolog i nærheden, der kan give en den helt rigtige rådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *