I en verden fyldt med computere, applikationer og tablets er det vigtigt at, børn ikke kun omringes af teknologi og elektronik. Børn og unge bør også omringes af kortspil, familietid og ikke mindst legetøj, hvor man rent faktisk bevæger sig og bruger sit motorik. Legetøj som det gavner børn og udvikler dem på en anden måde end computerspil og stillesiddende aktiviteter. Derfor må man på dette område ikke lade det senmoderne samfund tage over i hverdagen og i sit barns liv.

De gamle værdier

Det kan man undgå at, det sker ved at, man holder fat i ”de gamle værdier”. Ved dette, mener jeg ikke at, man skal gå tilbage til tøndebånd og trælegetøj, men blot at man ikke skal glemme legetøj, hvor man får bevæget sig. Selvom det virker rigtigt at gå med udviklingen, som vi gør i de fleste tilfælde, så husk at tænke dig om før at du smider bamserne og Lego-kasserne ud. Måske det er bedst at, lade dit barn få lidt af begge verdener.

Leg dit computerspil

Apropos Lego er en fantastisk måde nemt at, bibeholde den motoriske del af legen for dit barn på en kreativ og spændende måde. En måde hvorpå barnet ikke keder sig og derfor vil tilbage til computerspillet, men hvor de arrangere sig og gå op i denne leg. Selv hvis barnet er særlig interesseret i computer og spillene herpå, kan Lego også overgå dem. Det kan de nemlig, fordi at Lego, som en del af deres udvalg, har spillet, Minecraft lavet til Lego-brikkere. Minecraft er et computerspil fra 2009, som er især kendt for deres pixeleret udseende i spillet. Dette pixeleret-design er oplagt for Lego, da dette selskab nemlig også er kendt for deres firkantet udseende.

Nyt pust

Selvom Minecraft kun er 6 år gammel, så er denne nye udgave af spillet et smart måde at give Minecraft et nyt pust og et yngre publikum. Normalt ville spillet nok modtage flest spillere i teenager-alderen og måske ældre. Nu kan man pludseligt spille et computerspil udenfor computeren og på en helt ny facon. Netop med bevægelse og måske endda med flere dimensioner. Det handler ikke blot om at spille med andre og kreerer bygninger og lave nye blokke, men også hvordan man gør det og handler mere om sit eget billede af hvad spillet skal være og ikke hvad udviklerne mente da de opfandt Minecraft.

Hold computeren slukket

På denne måde kan du, som forældre, lærer dit barn at interagere med andre, selv kreerer hendes eller hans legeområde og at, det er det sjoveste. Ved at købe legetøj, som Minecraft-Lego sættet, kan du holde computeren slukket lidt tid endnu og bibeholde børnenes kreativitet ind i deres teenageår, hvor det blive sværere at holde computeren lukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *