Går du med tanker om at oprette et nyt selskab? Så kan du med fordel overveje et anpartsselskab. Anpartsselskaber er den mest populære selskabsform i Danmark, og det er der flere gode grunde til. Et anpartsselskab betegnes også med ”ApS”, og det skal fremgå af virksomhedens eller selskabets navn. Alle virksomheder med ApS eller anpartsselskab i navnet er altså et anpartsselskab. Et anpartsselskab er et kapitalselskab, der både kan stiftes af flere eller en enkelt person.

Fordele ved et anpartsselskab

Når det kommer til at stifte et selskab, er der mange muligheder. Der findes nemlig forskellige typer af selskaber, herunder anpartsselskaber, iværksætterselskaber og aktieselskaber. Men der er en række fordele ved anpartsselskabet, der gør det til det oplagte valg for mange. Først og fremmest er den påkrævede startkapital ved et anpartsselskab forholdsvis lav, nemlig på 50.000 kr. Disse penge behøver ikke blive afleveret i kontant, men kan også være indskudte aktiver, som dog skal værdisættes af en revisor, før de kan bruges. Startkapitalen ved et anpartsselskab er altså en del mere overskuelig end de 500.000, det kræver at starte et aktieselskab. Den primære fordel ved et anpartsselskab er dog, at der er begrænset hæftning. At andelsselskabet er et kapitalselskab betyder nemlig, at selskabets formue og økonomiske forhold er adskilt fra deltagernes. På den vis sætter du ikke din egen private formue på spil ved at oprette et anpartsselskab. Hvis noget skulle gå galt, og selskabet kom i problemer, kan du højt risikere at miste de penge, som du har indskudt i selskabet. Med et anpartsselskab får du altså muligheden for at have dit eget selskab uden risikoen for at miste din egen personlige formue. En tredje fordel ved et anpartsselskab er, at det ledelsesmæssigt kan organiseres på flere forskellige måder. Som minimum skal der altid være en direktion, men man kan også til vælge en struktur med både en direktion og en bestyrelse samt både en direktion og et tilsynsråd. Ved at vælge et andelsselskab frem for de andre muligheder giver du altså dig selv en masse fordele, når du opretter et nyt selskab.

Selve processen med stiftelse af et ApS

Inden man beslutter sig for at oprette sit eget selskab, kan det være rart at få indsigt i, hvordan selve processen foregår. Grundlæggende kan man dele stiftelsen af et ApS op i tre trin. Det første trin handler om at udarbejde og underskrive et stiftelsesdokument. I stiftelsesdokumentet skal der være oplysninger om selskabets vedtægter samt om, hvordan startkapitalen på de 50.000 kr. tilvejebringes. Det næste skrid består i et dokument, der angiver, hvem der er ejere af kapitalandelene i selskabet. Sidst men ikke mindst skal selskabet anmeldes til registrering hos Erhvervsstyrelsen.

Link til hjælp: http://hviidadvokater.dk/oprettelse-af-aps

Hvad kan vi gøre for dig?

Når man vil gøre et godt køb eller tage et vigtigt skridt, er det altid en god idé at få råd fra eksperter. Skal man købe et nyt fjernsyn, går man i telebutikken, og vil man have råd om sine lån, går man i banken. På samme måde kan det være en stor fordel for dig, der gerne vil oprette dit eget andelsselskab, at få hjælp og rådgivning fra folk, der er eksperter på området. Heldigvis har vi stor erfaring inden for netop denne branche, og vi har de sidste mange år hjulpet mange forskellige personer med at oprette nye anpartsselskaber. Hvis du vil have en professionel partner, der tager dig i hånden og fører dig igennem hver del af processen med oprettelsen af et ApS, så er vi det oplagte valg for dig. Vi har ikke kun meget viden på området, og ved hvordan man gør tingene på den smarteste måde, men vi har også kendskab til hele det juridiske aspekt i det. Hvis du vil sørge for, at dit anpartsselskab kommer godt fra start med korrekte dokumenter og styr på tingene, er det altså os, du skal vælge som din samarbejdspartner. Hvis du vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig og dit nye ApS, er du altid mere end velkommen til at tage direkte kontakt til os allerede i dag og få en snak om dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *